Hogeschool Leiden

 

Hogeschool Leiden (www.hsleiden.nl) werkt vanuit passie, talent en menselijke maat. Met ruim 700 medewerkers leiden we zo'n 7.300 studenten op voor functies binnen

De student centraal

Hogeschool Leiden stelt de student centraal. Het onderwijs is competentiegericht, biedt keuzevrijheid en uitdaging voor elke student. Het onderwijs en de organisatie zijn erop afgestemd om studenten door de opleiding heen hun eigen leerroute te laten volgen. Onze onderwijsvisie verwoorden we met SPACE: Studentgerichte aanpak, Persoonlijke leerroute, Assesment, Competentiegericht, Effectief én eigenzinnig.

 

Wat wij bieden

Hogeschool Leiden biedt verschillende Hbo-opleidingen, post-hbo opleidingen, cursussen, Associate degrees en Masters aan in voltijd én deeltijd.
Hogeschool Leiden heeft zes lectoraten: Educatie, Jeugdzorg en Jeugdbeleid, Moleculaire diagnostiek, Toekomstonderzoek in ICT, Mensen met chronische ziekten én Antroposofische gezondheidszorg. De lectoraten hebben tot doel om een optimale interactie tot stand te brengen tussen wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk door middel van het verzamelen, ontwikkelen, verspreiden en (leren) toepassen van kennis.

 

Regionaal kenniscentrum

Hogeschool Leiden ontwikkelt zich tot een regionaal kenniscentrum gericht op het opleiden van startbekwame beroepsbeoefenaren, innovatie en kennisuitwisseling met het bedrijfsleven. Daarvoor onderhoudt Hogeschool Leiden goede contacten met scholen, bedrijven en instellingen in de regio.

 

Waar

Hogeschool Leiden is gevestigd in het Bio Science Park, vlakbij station Leiden CS. De hogeschool heeft ook een vestiging in Rotterdam: Pabo Thomas More op loopafstand van Rotterdam CS. Op deze locatie zijn ruim 500 studenten gehuisvest.