Hogeschool Zuyd

Hogeschool Zuyd (www.hszuyd.nl) behoort met circa veertig bachelor en tien master opleidingen, 13.200 studenten en 1.550 medewerkers tot de grote hogescholen van Nederland. Studenten kunnen kiezen uit opleidingen op zowel bachelor- als masterniveau op het gebied van :

 

-Economie en Talen 

-Gedrag en Maatschappij

-Gezondheidszorg

-Kunsten

-Onderwijs

-Techniek en Informatica

 

Partner voor bedrijven

Hogeschool Zuyd is een belangrijke partner voor Euregionale bedrijven en instellingen als het gaat om bedrijfsopleidingen, toegepast onderzoek, stages en (afstudeer)projecten. Via de expertisecentra van de hogeschool stroomt kennis van de hogeschool naar de (Eu)regio en vice versa.

 

Strategische ligging

De hogeschool heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Haar strategische ligging in de Euregio Maas-Rijn, een dynamische regio in het hart van Europa, biedt unieke kansen. Grote steden als Aken, Keulen, Brussel en Antwerpen liggen op korte afstand. Het buitenland is altijd dichtbij. Bijvoorbeeld voor stage bij één van de talloze internationale bedrijven. Of voor uitwisselingsprogramma's met partnerhogescholen in de Euregio.


Euregionale Kennispoort

Hogeschool Zuyd wil een Euregionale kennispoort zijn. Een ontmoetingsplaats voor studenten, medewerkers, bedrijven en overheidsinstellingen. Een plek waar kenniscirculatie op gang komt. 'Kennis delen' betekent immers 'kennis vermenigvuldigen'.