Managers

Ouderenzorg aantrekkelijke branche

Math Gulpers, directeur van verpleeghuis Lückerheide van MeanderGroep, stelt dat de ouderenzorg door de VGG-functie op HBO-niveau een aantrekkelijker sector wordt. "Met een VGG-functie bied je werknemers loopbaanmogelijkheden. Ook maak je zichtbaar dat ouderenzorg complexer wordt en dus steeds meer specifieke deskundigheid vereist."

 

Kijk / Lees verder

Kanjer teruggehaald van ziekenhuis

Geen zorgen over financiering

Erik Strating, regiodirecteur bij Laurens in Rotterdam, maakt zich geen zorgen over de financiering van de HBO-VGG'er. "Natuurlijk is deze verpleegkundige duurder dan een MBO-verpleegkundige of verzorgende. Maar we zetten de HBO-VGG'er ook in voor de directe cliëntenzorg en daar staan inkomsten tegenover."

 

Kijk / Lees verder

VGG'er ook financieel goede optie

Draagvlak met interne projectgroep

Bij Brabantzorg is er volop draagvlak voor het werken met HBO-VGG'ers, vertelt Frank van Putten, clustermanager bij Brabantzorg. "We maakten een probleemanalyse met een interne projectgroep van diverse belanghebbenden. We willen de kwaliteit verhogen, en dat bleek uitstekend met HBO-VGG'ers te kunnen."

 

Kijk / Lees verder

Locatiebrede kwaliteitsimpuls

Mooi carrièreperspectief

Marco Petzoldt, regiomanager Wageningen bij Zinzia Zorggroep: "Taken die prima door een HBO-VGG'er kunnen worden overgenomen, zijn bijvoorbeeld de inhoudelijke afstemming met het zorgteam, de anamnese, eenvoudig medisch onderzoek en het vervolgen van medische interventies. Daarmee biedt de VGG-functie ook nog eens een mooi carrièreperspectief in de ouderenzorg!"

 

Kijk / Lees verder

Beter borgen zorgkwaliteit